Keresés

Szerelmesnek lenni az Életbe!

Frissítve: jún 16

Muzsikusként mindig rengeteget gondolkodtam azon, hogy miért ragadja magával a teljes lényem egy-egy dal vagy zenemű jobban, mint a legtöbb másik.

Egy idő után egyértelművé vált, hogy Vivaldi, Bach, Debussy, Rachmaninov, Bartók Béla, a The Beatles, Lana Del Rey, Bobby McFerryn, Yann Tiersen és még rengetegen más művész képes úgy meglátni és megragadni az Élet szeretetének egy-egy pillanatát, ahogyan más nem képes, és odaadni, megosztani másokkal - mert azt tapasztalom, hogy ez a lényege mindennek: átadni az Életet egymásnak, és újra egyesülni az átadás által nap, mint nap.

Talán ez lehet a mindannyiunkban ott élő művész természetes életfeladata: Szerelmesnek lenni az Életbe!


Bármilyen művészeti ágban tevékenykedsz, nem lehet ennél hasznosabb és magasztosabb célja a művészetednek: képesnek kell lenned megmutatni az embereknek és fenntartani bennük az Életszerelem élményét, különben egy darab húsként próbáljuk csak túlélni az életünket, azt a 70-80 évet, amit itt töltünk, ebben a testben.


Mindannyian művészek vagyunk valamiben, de a legtöbbünk elsuhan felette. Sokszor nem hiszünk abban, hogy mindannyian tele vagyunk csodákkal és az Életet minden nap ünneplő képességekkel. Amíg nem hiszünk ebben, vagy nem akarjuk meglátni magunkban az értékét, addig másokban is nehezen látjuk meg azt.


Az életünk gépies cselekvéssorozattá, rutinná válik, pedig nem lehet annál magasztosabb életfeladat, mint meglátni egymásban a spontán, változatos szépséget, ahogyan az Élet utat tör magának mindenen keresztül, sokszor a legnagyobb nyomorban, vagy pokolian reménytelennek tűnő élethelyzetben.

A megállíthatatlan, embertől függetlenül is mindig létező Életerő változatos szépségét lenne érdemes a felszínre emelni és odaadni egymásnak, hogy táplálkozhassunk egymás kiapadhatatlan szeretetéből. Ezzel lehet hozzásegíteni az embereket, hogy meglássák magukban az Életszerelmet!

Visszatükrözni a szépséget az embertársainkban, hogy jobb emberré válhassunk, mint amilyennek ideérkeztünk a bolygóra.

0 megtekintés

2020 Karma Pema Dorje

All rights reserved.

Ölvediné Rigler Cecília ev